Yoga – handler dog ikke om velvære, men om transfromation!
Yoga tilbyder dig en vej til de dybere lag af dig selv. Og hvis du først har åbnet dig for denne proces, er der som regel ingen vej tilbage“.

Yoga er meget andet end fysisk træning og velvære. Det handler om transformation, ro, fordybelse, at finde sig selv og være god ved både sit indre og ydre. Selvom det kan lyde lidt langhåret, så er det sandt, siger Grace Andersen, yogalære, massør og healer.

Yoga

Grace

Jeg underviser i Hatha, Fly Fitness og Asthanga Yoga.  På mine klasser kan alle være med. Jeg underviser en blanding af klassiske stillinger og nye anderledes stillinger. Mit mål er, at både nybegynderen og den øvede kan gå fra klassen med ro i kroppen og glæde i sindet.
Min mission er at inspirere folk gennem yoga praksis til at leve et kreativt, energisfuld og balanceret liv.

Hvad er Hatha yoga?

Hatha yoga er den mest traditionelle og udbredte form for yoga. Ordet yoga betyder union på engelsk, altså forening på dansk – og ordene ha og tha oversættes direkte til sol og måne, som repræsenterer modsætningerne i os: kold/varm, svag/stærk, blød/hård, feminin/maskulin osv.I Hatha yoga bruger vi en simpel, basic yogapraksis, der indeholder klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser, redskaber der kan skabe balance imellem vores stærke og svage sider, så der bliver harmoni i hele vores system.

Hvad er Fly Yoga Fitness?

eller Aerial Yoga er en kreativ og energisk yogaform og yoga, der foregår i en slags hængekøje af silkestof, der er fastgjort i loftet. Derved opnår man noget, der minder om vægtløshed, og som gør det muligt at arbejder kroppen og sind på helt nye måder. Grundlaget for Fly Yoga Fitness (Aerial yoga) er Hatha yoga og de klassiske stillinger, men hængekøjen giver mulighed for at gå dybere i strækkene og bruge andre muskelgrupper end i de traditionelle stillinger, samt at ved Fly Yoga Fitness styrker man balanceevnen og dermed også evnen til at koncentrere sig og fokusere. Alle kan have glæde af denne form for yoga, og som begyndere starter du på en Terapeutisk Fly Fitness hold.

Hvad er Asthanga Yoga?

Ashtanga Yoga er den mest aktive yogaform der findes. Mange har allerede opdaget at den ikke bare er en effektiv måde at komme i form på, som både styrker og smidigør kroppen, men at den har den fordel, frem for almindelige træningsprogrammer, at den bl.a. også er afstressende og giver en fornemmelse af lethed i kroppen og ro i sindet.

Ashtanga Vinyasa Yoga består af en serie stillinger, som forbindes med åndedræt og bevægelser. Udover åndedrættet og bevægelserne anvender man nogle andre teknikker med kropslåse (bandha) og fokuspunkter (dristhi). Disse teknikker bevirker tilsammen, at kroppen bliver opvarmet med en udrensende indre varme. Vinyasa betyder “bevægelses-åndedræts-system” og der er et præcist antal af indåndninger og undåndninger for at komme ind og ud af en stilling.

Ashtanga Yoga har andre vigtige virkninger, såsom styrkelse af immunforsvaret, bedre udholdenhed og forbedret kredsløb. For at få disse gode virkninger skal den samme serie af stillinger udføres hver gang. Det er væsenligt at understrege at kun en afbalanceret træning der opbygges gradvist kan give den rigtige virkning. Det er derfor vigtigt at nybegyndere vælger et hold der giver dem en ordentlig introduktion fra starten.