Grace Acosta Andersen i profil

Velkommen til min blog om sundhed og velvære.

Jeg er uddannet Yogalærer, Fitness Instruktør, RAB Fysiurgisk Massør, Zoneterapeu og Reiki healer.

Jeg elsker sundhed og velvære. Jeg læser utallige bøger og artikler med nyheder indenfor den seneste forskning og viden. Jeg deltager på diverse selvudviklings kurser og efteruddannelse.Primært vedrørende mindfulness og yoga. Jeg prøver teknikker og redskaber af på mig selv – og jeg deler al den viden jeg har og løbende får – med dig ❤️

Kærligst

Grace Acosta Andersen

Post d. 1/10/2018

Vidste du, massage styrker din krops immunforsvar og styrker psykiske balance ved at frigive blandt andet hormonet oxytocin?

En kunde kom en dag ind og bad om en times oxytocin; “Ja tak, så gerne”, sagde jeg, da tog imod kunden, for jeg vidste udmærket, hvad det var, klienten ønskede.

Når vi bliver berørt, eller når der opstår friktion i vævet, når huden stryges ved massage, afspænding eller anden behandling, udløses en masse glædeshormoner – endorfiner og blandt andet oxytocin.

 

Hvad er oxytocin?

Oxytocin er et hormon i kroppen, som har vist sig at være et af de mest glædesskabende hormoner i kroppen. Oxytocin er blevet undersøgt siden 1970 som et “hot topic”, da man fandt ud af, at det også var et neurotransmitterstof udløst fra hypotalamus.

Oxytocin har vakt interesse for forskerne lige siden, da det har mange interessante effekter i sociale sammenhænge. Blandt andet har forskning vist positive resultater i forhold til følgende:

  • Essensen i omsorg og glæde.
  • Biologisk basis for menneskelig tilknytning, kærlighed og sex.
  • Faciliterer mor og barn kontakt.
  • Øger brystmælkproduktionen.
  • Påvirker fødslen og sammentrækningen af livmoderen.
  • Øger dannelsen af myalinskeder omkring alle nervebaner, så sanseimpulser bliver integrerede, isolerede og reducerer dermed stress.
  • Det interessante er, at forsøg med dyreunger har vist, at nægtes de berøring, trækker dyrene sig ind i sig selv eller i værste fald dør. Hvis oxytocin blokeres, mister man evnen til at tage sig af sine børn og stopper med at holde sine sociale relationer.

Så nu ved I, hvorfor I skal fortsætte med jeres ugentlige massage 😉

Hjemmeøvelsen er: “nus” hinanden, kys, kram og elsk.
Og kom derudover regelmæssig til behandling i klinikken. I bliver bare så glade og lette af det! Et stort boost til velværen.

Hos Zheng Qi klinik kan du bestille tid ved at booke online eller ring 40 48 01 87

Se vores priser her!

Emotionel smerter og følelsesmagten

Har du nogensinde tænkt på at dine smerter kan være en emotionel smerte? Kender du kraften i følelser over din krop? Men ignorerer du dem?! Jeg har selv ignoreret mine føleleser i årevis. Nu ved jeg, at mange af de situationer og mange af de smerter, der skete for mig, kom deraf. Det var manifestationen af ​​emotional smerter! For tro på mig når jeg siger dette: Hvis du ikke kan klarer dine følelser og hvis du ikke lytter til dem, vil de skrige af dig i form af følelsesmæssige smerter.

Hvis du har kronisk rygsmerter, nakkepine, hvis du lider af bruxisme (skære tænder), eller hvis du har mavesår eller maveproblemer, læs videre i teksten nedenfor og du vil finde mange svar på hvad du kan gøre bedre.Kraften i følelser og hvordan det manifesterer sig i form af følelsesmæssig smerte

Der er mange undersøgelser, der understøtter følelsesmagten over menneskekroppen. Faktisk er jeg sikker på at du har hørt dette før: “Jeg får en knude i min mave af nerver”, “mit hjerte slår tusind gange i timen” og listen forsætter. Denne gang vil jeg fortælle dig om noget endnu dybere, om hvordan følelser, som du ikke håndtere ordentligt, gør at du holder stille og vælger at ignorere og lader denne følelse manifesterer i din krop i form af smerte og måske endda sygdomme, som du vælger at ignorere blot fordi du ikke tror det er skadeligt.

Forskere har fundet ud af et mere end indlysende forhold mellem kronisk smerte og stress eller forskellige traumer, som ikke er overvundet. Stress, som du ikke kan klare, en stress, du ikke bryr dig om, kan efterlade dit permanente mærker på din krop. Husk vi har kun denne ene krop!

Vi finder også videnskabelig dokumentation blandt de følelsesmæssige problemer, som mennesker er til stede og deres fysiske sundhed. Hvor mange ulykker på arbejdspladsen har følelsesmæssige årsager? Hvor mange tab er der på grund af stress eller angst? Hvis vi vidste hvordan vi arbejder på disse følelsesmæssige problemer og hvordan vi løser dem, ville det forbedre vores sundhed og dermed vores liv.
Hvis noget gør ondt i dig, er det, at du ikke lytter til dine følelser.

Nakke smerter, hovedpine, følelse af kvælning, en knude i maven … Lyder de familier? Mest sandsynligt har du haft en eller flere af disse symptomer. I denne uge kommer jeg til at skrive om, nakke og skuldre smerte. fordi de for det meste er emotionel smerter: fysiske repræsentationer af følelser, som du ikke lytter til.

 

Dette er grunden til emotionel smerter i mange tilfælde og kan ikke fjernes med mange piller, som vi tager som f.eks. ibuprofen … Nej, det er ikke vejen. “Narkotika” maskerer smerten og dækker dem som om det var en gigantisk gips, men vi helbreder ikke såret i dybden. Du får bare tid, den tid det tager medicinet at træde i kraft, men hvad sker der, når lægemidlets virkning går over?

Mht. dette kan jeg lade mig anbefale dig en bog fra David Ponces bog ” More Love and Less Ibuprofen” Titlen siger det hele og det er meget i tråd med den kraft, som følelser har i vores krop.

Du skal finde ud af, hvilke følelsesmæssige problemer dine emotionale smerter og fysiske problemer forårsager. Lær at ordentligt træne og styre dine følelser, du vil ende med at kende dig selv dybt og forbinde med din sande identitet og din essens.

Jeg vil kaste nogle skrive om generaliserede smerter en gang om ugen i denne måned, der faktisk skjuler en meget stor emotionel smerte. Måske identificerer du med nogle af de tanker, jeg eksponerer og endda ved, hvordan man står over for dine smerter nu, hvis nu det er emotionel smerter.

Forskellige følelsesmæssige smerter og deres mulige årsager

Nakke smerte


Du finder ikke din plads i denne verden. Du er bekymret for fremtiden, og hvor du vil være om et eller ti år. Din familie er din største skat, men samtidig din største bekymring. Frygt bor i dig og løber frit for din krop og du kan heller ikke udtrykke dine følelser som du gerne vil. Du kan endda have problemer med at kommunikere eller gøre dig selv hørt. Det er meget almindeligt hos personer med nakkesmerte, ikke at acceptere sig selv (et klart eksempel på emotionel smerte). Du dømmer dig selv ved fortiden og tilgivekender ikke visse situationer, der været skete eller sker lige pt.

Tips:

1.- Føl dig ikke skyldig, tilgiv dig selv og tilgiv dem, der har fornærmet dig, kun der kan du gå videre i livet. Bevidst vejr vejrtrækning, bemærk hvordan luft kommer ind og forlader din vej gennem dit åndedrætssystem. Hvis du har brug for at tale om et vigtigt emne, skal du tale om det, ikke lukke det inde og du vil indse, at alt, hvad der deles, mister sin tyngdekraft.
Derfor er det rigtig gavnligt at arbejde med yogaøvelser, der åbner og frigør spændinger bla. i området omkring din nakke, især hvis du føler dig presset eller oplever en periode med stress.

2.- Prøv dette korte 20 minutter yoga sæt til skuldre og nakke smerte! Øvelser er meget enkle og komfortable at gøre og passer godt for alle. Derfor er det rigtig gavnligt at arbejde med yogaøvelser, der åbner og frigør spændinger bla. i området omkring dine nakke, især hvis du føler dig presset eller oplever en periode med stress.

Ønsker du flere yogaøvelser, som er specielt gode til at dæmpe emotienel smerte? Så hold øje med min blog, nyhedsbrev og youtube kanal.