fbpx
Tantepuklen

 

Tantepukkel – forbindelsen mellem følelser og krop

 

En ret og afbalanceret holdning er altid at foretrække, når du går og når du sidder foran en skærm, da sammenfalden holdning, med det fremtrukne hoved og bulen i nakken eller i øverste del af ryggen, kan påvirke dit helbred.

En pukkelryg kendes også som ”tantepukkel”, den kan bestå af affaldsstoffer i form af fedtceller og/eller væske, omkring muskler og bindevæv omkring de øverste ryghvirvler, fordi du muligvis overbelaster den syvende nakkehvirvel, når du har en ubalanceret holdning.

Hos ældre mennesker skyldes en udtalt krum ryg ofte en svaghed i knoglerne (knogleskørhed) eller andre former for rygsøjlebrud, der får dem til at nedbryde hvirvelvæv og væv komprimeres.

I det daglige lider mange flere unge og voksne af pukkelryg.  Den sammensunkne holdning er ikke kun anti-æstetisk, men kan også ændre den naturlige form på ryggen og overbelaster strukturerne omkring din nakke, skuldre, arme, brystkasse, mm.

En lille ”tantepukkel” kan give få problemer, men en kronisk pukkelryg kan forårsage rygsmerter og deformitet. Mennesker med en overdreven pukkelryg kan opleve rygsmerter og stivhed og bl.a. følelsesforstyrrelser i fingre, smerter i nakken, skulderproblemer, hovedpine, forhøjet blodtryk og overtryk på indre organer.

Udover den lægelige forklaring, kan ”tantepuklen” have en følelsesmæssig betydning?

Ifølge ”The five biological laws” i Biologisk afkodning terapi:

JA, det har det!

Rygsøjlen er relateret til bevægelse og personlig evaluering.

En spinal deformitet har at gøre med følelsen af, ​​at bære en belastning større end vi er i stand til, og måden vi bevæger os, med denne belastning gennem livet.

Den pukkelryggede holdning får halsen og brystet til at blive samlet, og hovedet falder frem, og fører blikket mod gulvet. Hvilket vil give os et mindre og svagere fysisk udseende. Som om vi gemmer os for overhængende fare og desuden bærer en tung sæk på ryggen. Vi kan ikke bevæge os med frihed.

Derfor kan en krum holdning forbindes med passivitet, frygt og mangel på mod over for de svære situationer, som livet præsenterer os for.

Situationer, der varer over tid og forårsager en følelse af hjælpeløshed og fortvivlelse, hvis vi ikke finder en løsning til at imødegå det problem, der påvirker os, og frigøre os fra det.

Krummer du i ryggen? Oplever du en eller flere af ​​de overstående fysiske og følelsesmæssige gener?

Som du kan se er der flere gode årsager til at arbejde på at holde en rank ryg, med åbnet brystkasse, lang nakke og løftet hoved.

Herunder giver jeg dig 3 tips, på hvordan afhjælper eller mindsker din ”Tantepukkel” og skaber din naturlige følelsesmæssige balance.

  1. Forkæl din ryg med bindevævsmassage eller en terapeutisk dybdegående massage med fokus på overkroppen, der afspænder de stramme muskler, øger blodcirkulation,  smidighedgør ryggen og  fjerner urenheder/ blokeringer på både fysisk og følelsesmæssigt plan.
  2. Giv dig tid til, at bliver overbevist om, hvilken situation i dit daglig liv, du oplever som en tunge taske, som ikke tilhører til dig og forhindrer dig i, at bevæge dig i den retning du ønsker.  Når du har identificeret den pågældende situation, foreslår jeg dig at skrive situationen ned på et stykke papir, og derefter bruge din fantasi til at beskrive en uvirkelig situation, i forhold til dit problem, som får dig til at løsne den negative situation og endelig frigøre dig for den mentale belastning, du har båret i så lang tid.Til sidst, visualisér dig selv, på vej mod, hvor du virkelig ønsker at være. Bolig, arbejde, rejse, være lykkelig og være dig selv.Du kan læse denne tekst, så mange gange du ønsker, indtil du fornemmer, at situationen ikke rammer dig længere.
  3. For at supplere mine to tidligere anbefalinger, brug disse simple fysiske øvelser i din hverdag:

  • Sænk hagen mod kravebenet og forlæng din nakke, hold i 30 sekunder. Denne øvelse kan du bruge, når du oplever træthed eller spændinger i nakken.

  • Sænk skuldrene og ’tegn’ en firkant med dine skuldre på samme tid. 3 gentagelser i urets retning og 3 gentagelser mod urets retning.

  • Øg kropsbevidstheden omkring ryg/nakke – sid ned, sørg for at dine hofter er på samme linje som dine skuldre, og at dine skuldre er på samme linje som toppen af dit hoved, tag dybere åndedræt og bruge 2-3 minutter for at mærke din krop på en gang og slap af de spændt områder omkring ryggen og brystkassen.

 

En fejl opstod.
Så hold dig opdateret tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.