fbpx
Akupunkturbehandling

“Forskelle og ligheder mellem akupunktur og øreakupunktur”

Dette blogindlæg forudsætter, at du har læst blogindlægget “Her er, hvad du ikke vidste om akupunktur”.

Hvad er øreakupunktur?

Øret er et mikro-holistisk system. Det samme er vores næse, fod, hånd, ansigt og kraniet. Øreakupunkturteknikken bygger på tanken om, at hele kroppen er repræsenteret i det ydre øre via reflekspunkter, kendt som mikrosystemer, hvorfra behandleren kan påvirke hele kroppen – selv cellemembranen kan behandles gennem øret. Øret afspejler altså hele kroppen. Ved sygdom og ubalancer er visse reflekspunkter ømme. Ved at stimulere disse punkter vil de tilsvarende organer og kropslige processer stimuleres af nerveimpulser.

Kort fortalt, stimulerer jeg reflekspunkter på dit ydre øre for at diagnosticere og behandle ubalance i andre områder af kroppen. Det gør jeg ved at prikke en lille nål ind i huden eller ved at sætte permanente nåle i eller påsætte et magnetisk øreplaster. Øreakupunktur gør ikke ondt.

Øreakupunktur omfatter kroppens fire systemer:

1) Energisystemet
2) Nervesystemet (øreakupunktur)
3) Hormonsystemet/Det endokrine system (øreakupunktur)
4) Hjerte-karsystem

Derfor er øreakupunktur mere effektivt end akupunktur 

Ved brug af nåle kan akupunktøren påvirke kroppens energibaner og forhindre negative ændringer i kroppens biokemiske struktur, der er en følge af energiubalancer i kroppen. Akupunktøren kan derved sikre regulering og balancering af menneskets energi (Qi) via kroppens energibaner og til vores nervesystem.

Tankegangen er, at akupunktøren ved at påvirke kroppens energibaner med nåle kan udligne blokeringer i kroppen, som f.eks. er opstået ved fysiske skader, tankemønstre og -handlinger i kroppen. Som udgangspunkt har akupunktur en positiv virkning i sig selv overfor flere forskellige lidelser, f.eks. smerter, ubehag og andre lidelser.  

Da nervesystemet og det endokrine system i akupunktur ikke er energigivende, men derimod energiforbrugende organer, mediatorer og regulatorer af energi, er der ingen adgang til disse gennem kroppens meridianer. Meridianer er de områder, hvor igennem menneskets energi (Qi) og blod cirkulerer. Den eneste adgang til at behandle det neuro-endokrine system på et holistisk niveau er gennem øreakupunktur, f.eks. migræne, piskesmæld og sportsskader. Ved at kombinere akupunkturbehandling med øreakupunktur kan en akupunktør behandle alle 4 niveauer samtidigt, hvilket resulterer i en integreret behandling. Derfor finder vi det nyttigt her i klinikken at kombinere de to behandlingsmetoder, akupunktur og øreakupunktur. Øreakupunktur, er efter vores opfattelse, den mest effektive komplementære behandlingsteknik i akupunktur.

Jeg færdiggør min basis akupunkturuddannelse med 1200 timers undervisning og praktik i maj 2023. Derefter påtænker jeg at videreuddanne mig og eventuelt specialisere mig i bestemte grene inden for akupunktur.

Det fantastiske er, at jeg allerede nu som akupunktørelev kan tilbyde dig akupunkturbehandling for muskel- og ledsmerter, manglende energi, allergier og forkølelser, psoriasis, eksem, migræne, nakke- og hovedpine, forstoppelse, graviditetskvalme og støtte til vægttab.

Du kan booke din tid her eller kontakte klinikken via SMS på 40 48 01 87 og så vender vi tilbage til dig.
Vi sælger også klippe- og gavekort, hvis du har brug for flere behandlinger. Vi tilbyder også behandlinger med massage, yoga og zoneterapi.

Så hold dig opdateret tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.