fbpx
Akupunkturbehandling

"Det du ikke vidste om akupunktur"

Akupunktur og traditionel kinesisk medicin er så meget mere og andet end blot at stikke en nål ind i huden. Vidste du f.eks., at man i den traditionelle kinesiske medicin ikke mener, ”at der findes sygdomme, men kun syge mennesker”.

Hvad er akupunktur?
Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin baseret på tankegangen om, at der eksisterer et direkte forhold mellem sygdomme, klimafaktorer og andre ydre faktorer, som for eksempel hvordan vi omgås hinanden.
Akupunktur er en anerkendt terapeutisk behandlingsmetode, som også jeg personligt har lukket mit hjerte op for, da jeg dagligt ser, hvor effektivt akupunktur kan lindre smerter, ubehag og andre lidelser hos mine klienter i klinikken. 

Akupunktur og energi
Jeg er fortaler for akupunktur, da akupunktur bygger på en naturbiologisk tilgang til sygdomme og lidelser. Behandlingen kræver ikke brug af piller og brug af kirurgi, som vi i udpræget grad bruger i vores danske sundhedsvæsen. Og som, jeg mener, ikke er godt for kroppen.  
Før du kan forstå, hvad akupunktur egentlig er, så jeg nødt til at forklare dig lidt om energi. Alt er energi. Vores kroppe består foruden knogler, sener og alt andet, vi kan se af et energifelt. Især kvantefysikere bruger tid på at forske i netop dette.

Tankegangen er, at akupunktøren ved at påvirke kroppens energibaner med nåle kan udligne blokeringer i kroppen, som f.eks. er opstået ved fysiske skader, tankemønstre og -handlinger i kroppen. Denne forståelse af kroppen er for mange noget abstrakt. Princippet er, at der eksisterer et immaterielt stof (noget der er usynligt for os) – og som nogen kalder livsenergi, andre vital kraft eller ”chi” som kineserne kalder det. Det overordnet er, at denne energi udgør alle biologiske ændringer i vores krop. 

Denne tankegang, at menneskekroppen består af mere end det, vi kan se med det blotte øje, f.eks. sener, muskler, tænder og ben er ikke eksklusivt for traditionel kinesisk medicin. Både i Østen og i den vestlige verden gør denne tankegang sig flere steder gældende. I modsætning hertil står den “mekaniske tænkning”, der betragter mennesket som en maskine, der består af talrige (synlige) maskindele.

Vigtige begreber inden for traditionel kinesisk medicin

  • At der ikke findes sygdomme, kun syge mennesker. Derfor skal sygdomsbehandlingen altid være individuel. Dette forudsætter at to patienter, der har forskellige symptomer, godt kan modtage den samme behandling eller have to identiske symptomer, der kræver forskellige behandlinger.
  • Sygdommen, når den er diagnosticeret, følger en evolutionær proces, der ved at følge forudbestemte love kan bestemmes og forudses jf. sygdomslære.
  • Akupunktur er baseret på eksistensen af energi som en integrerende og regulerende kilde til hele det fysisk-kemiske aspekt.
  • Denne energi er ikke eksklusiv for levende væsener, men eksisterer derimod i alt, hvad der opstår og findes i universet. Alt der vibrerer på en lav frekvens, svinger langsomt, hvorved det er synligt, f.eks. en stol og et bord. Derimod kan du f.eks. ikke se mikrobølger, Wi-Fi, tanker og følelser, da de vibrerer på en høj frekvens, og derved svinger så hurtigt, at de er usynlige. Energien kaldes som nævnt for chi. Chi er således den primære kosmiske energi.

Vi kan også kalde energien for “Alt” eller DAO, som eksisterer i forskellige former overalt. F.eks. er energien i stand til at bevæge stjernerne, ændre tiden, få blodet til at cirkulere, skabe de psykiske handlingsfelter, give varme eller kulde.

  • Hvis vi, mennesker, ikke formår at leve i denne harmoniske kosmiske energi, opstår der ubalance i vores kroppe. Netop derfor findes sygdomme ikke, kun syge mennesker. Et sygt menneske rummer med andre ord en tilstand af ubalance i kroppens vitale energi, der kan manifestere sig som enten mangel eller overskud, fylde eller tomhed. Efter traditionel kinesisk medicin, skal kroppen opfattes som en helhed, hvor der skal være balance mellem de to modsatrettede energier, Yin og Yang.
  • Det er denne energiubalance, der er den primære årsag til manifestation af fysiske gener og symptomer, der fører til sygdom. Om en akupunktørs behandling, såvel som forebyggelse er vellykket, afhænger af akupunktørens viden om årsagerne til ubalance, dertilhørende symptomer og sygdomsforebyggelse, herunder viden om traditionel kinesisk medicin og tilhørende principper.

Du kan rent faktisk godt lære at sætte nåle i kroppen på bare én dag. Derimod tager det lang tid, for nogen mange år, før de får den rette mængde af viden, forståelse og erfaring. At uddanne sig som akupunktør kræver stor dedikation, kan jeg betro dig.

  • Mennesket i sig selv er en vekslende og modsætningsrettet enhed. Ligesom med alt andet i universet, er det i denne harmoniske veksling fra positiv til negativ (fra Yang til Yin eller omvendt), at der skabes vibration, bevægelse, evig og kontinuerlig forandring og – i bund og grund – selve livet. Det er logisk, at denne bevægelse eller permanente vibration kræver en vis energiforsyning for at blive opretholdt. Når livsenergi forsvinder, dør vi.

            Mennesket påvirkes af energier i det miljø, vi lever i og det sker på to måder:

           1. Gennem vejrtrækning modtager vi ”Yang-energien” (Yang +), det vil sige ilt og andre dybe filosofiske betragtninger (pneuma, prana osv.)           
           2. Gennem fordøjelsen modtager vi energien fra maden, vi spiser optaget fra jorden (Yin -)

Derfor virker akupunktur 

Ved at påvirke kroppens energibaner kan vi forhindre negative ændringer i kroppens biokemiske struktur, der er en følge af energiubalancer i kroppen (Yin-Yang). Og endnu mere: Den rette kur for enhver sygdomsfremkaldende proces, der går igennem regulering og balancering af menneskets energi via kroppens energibaner og til vores nervesystem. Dette er fundamentet i den terapeutiske akupunktur og alle andre medicinske tilgange, hvor energi betragtes som det, der opretholder liv i kroppen og skaber alle fysisk-kemiske strukturer (vitalitet).

Akupunktur kan være med til at bevare livskraften i os og hjælpe os med at opretholde et godt helbred med høj livskvalitet langt op i årene. At skabe god energi, at komme i flow, hvor alt lykkes og alle er glade – det tilstræber jeg for alle mine kunder. Jeg færdiggør min basis akupunkturuddannelse med 1200 timers undervisning og praktik i maj 2023. Derefter påtænker jeg at videreuddanne mig og eventuelt specialisere mig i bestemte grene inden for akupunktur.

Det fantastiske er, at jeg allerede nu som akupunktørelev kan tilbyde dig akupunkturbehandling for muskel- og ledsmerter, manglende energi, allergier og forkølelser, psoriasis, eksem, migræne, nakke- og hovedpine, forstoppelse, graviditetskvalme og støtte til vægttab.

Du kan booke din tid her
Vi tilbyder også behandlinger med massage, yoga og zoneterapi.

Så hold dig opdateret tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.