Yoga handler dog ikke om velvære, men om transformation! “Det tilbyder dig en vej til de dybere lag af dig selv. Og hvis du først har åbnet dig for denne proces, er der som regel ingen vej tilbage“. Det er meget andet end fysisk træning og velvære. Det handler om transformation, ro, fordybelse, at finde sig selv og være god ved både sit indre og ydre. Selvom det kan lyde lidt langhåret, så er det sandt, siger Grace Andersen, yogalære, massør og healer.

Mine videoer

Blid Hatha Yoga

Grace

Jeg underviser Mindfulness og forskellige stilarter, som Hatha Yoga, Fly Fitness, Asthanga Yoga, Børneyoga, Restorativ Yoga, Chakra Yoga, Gravid yoga og Yoga for Detox. På mine klasser kan alle være med. Jeg underviser en blanding af klassiske stillinger og nye anderledes stillinger. Mit mål er, at både nybegynderen og den øvede kan gå fra klassen med ro i kroppen og glæde i sindet. Min mission er at inspirere folk gennem yoga praksis til at leve et kreativt, energisfuld og balanceret liv. Her kan især nævnes Gravid Yoga og Børne Yoga, som to afsides, men helt fantastiske yoga former, som virkelig kan få balance i kroppen hos enten den gravide eller barnet.

Hvad er Mindfulness?

Mindfulness, der har sine rødder i den spirituelle buddhisme, er det idéelle værktøj til håndtering af stress og angst. Hvis dit hoved er fyldt til bristepunktet med tanker om din fortid og fremtid, er det svært at nyde livet i nuet, da der kan være ubehagelige følelser knyttet til disse tanker.

Mindfulness hjælper dig med at være tilstede i nuet og holde dig i balance – både fysisk og psykisk. Du lærer at håndtere situationer anderledes ved at være opmærksom på nuet og observere dine følelser, handlinger, tanker og reaktioner med tålmodighed, accept og medfølelse. Dette giver dig nye valgmuligheder til glæde for dine omgivelser, og ikke mindst dig selv.

Hvad er Hatha?

Hatha er den mest traditionelle og udbredte form for yoga. Ordet yoga betyder union på engelsk, altså forening på dansk – og ordene ha og tha oversættes direkte til sol og måne, som repræsenterer modsætningerne i os: kold/varm, svag/stærk, blød/hård, feminin/maskulin osv.I Hatha bruger vi en simpel, basisk praksis, der indeholder klassiske stillinger, meditation og åndedrætsøvelser, redskaber der kan skabe balance imellem vores stærke og svage sider, så der bliver harmoni i hele vores system. “Flow” betyder dynamisk og styrkende yoga, der samtidig giver dig plads til at mærke efter. skaber små flows og leger med bevægelserne i de velkendte stillinger.Vi skaber små flows og leger med bevægelserne i de velkendte stillinger.

Hvad er Zheng Qi Fly Fitness ?

Fly Fitness er en kreativ og energisk yogaform og foregår i en slags hængekøje af silkestof, der er fastgjort i loftet. Derved opnår man noget, der minder om vægtløshed, og som gør det muligt at kroppen og sind arbejder på helt nye måder. Grundlaget for Fly Fitness er Aeriel og Mindfulness, hvor hængekøjen giver mulighed for at gå dybere i strækkene og bruge andre muskelgrupper end i de traditionelle stillinger. Derudover styrker man balanceevnen og dermed også evnen til at koncentrere sig og fokusere. Alle kan have glæde af denne form for yoga.
Zheng Qi Fly Fitness Yoga

Asthanga

Ashtanga er den mest aktive form der findes. Mange har allerede opdaget at den ikke bare er en effektiv måde at komme i form på, som både styrker og smidigør kroppen, men at den har den fordel, frem for almindelige træningsprogrammer, at den bl.a. også er afstressende og giver en fornemmelse af lethed i kroppen og ro i sindet. Ashtanga består af en serie stillinger, som forbindes med åndedræt og bevægelser. Udover åndedrættet og bevægelserne anvender man nogle andre teknikker med kropslåse (bandha) og fokuspunkter (dristhi). Disse teknikker bevirker tilsammen, at kroppen bliver opvarmet med en udrensende indre varme. Ashtanga har andre vigtige virkninger, såsom styrkelse af immunforsvaret, bedre udholdenhed og forbedret kredsløb. For at få disse gode virkninger skal den samme serie af stillinger udføres hver gang. Det er væsenligt at understrege at kun en afbalanceret træning der opbygges gradvist kan give den rigtige virkning. Det er derfor vigtigt at nybegyndere vælger et hold der giver dem en ordentlig introduktion fra starten. “Flow” betyder dynamisk og styrkende yoga, der samtidig giver dig plads til at mærke efter. skaber små flows og leger med bevægelserne i de velkendte stillinger.Vi skaber små flows og leger med bevægelserne i de velkendte stillinger.

Restorativ

Denne form er dedikeret til at afspænde gennem få stillinger, som man holder længe. Man støtter sig med udstyr i form af tæpper og puder, hvor du kan forvente at gå rigtig dybt og være klar til din seng bagefter. Dit nervesystem falder til ro og kommer helt ned i gear. Om onsdagen kombinere Grace Restorativ og Hatha Yoga Flow. Om torsdagen kombineres der Restorativ Yoga med Asthanga Flow, som giver en balanceret yin yang time.

Hvad er Fly Yoga Kids?

Børneyoga og altså træning for de mindste. Historiefortælling, leg og brug af alle sanserne er udgangspunktet for øvelserne. Når Grace kombinerer Børneyoga og Fly Fitness på en time, kalder vi det for Fly Fitness Kids, alle børn mellem 8-12 år gammel kan være med.

Hvad er Prænatal Fly (Gravid Yoga)?

En kombination af gravid yoga, fitness til gravide og øvelser der er specielt designet til gravide kvinders krop, ved hjælp af en speciel hængekøje og trapez. Denne gravid yoga form giver en helt naturlig og afslappende fornemmelse for både dig og barnet.

Prænatal Fly Yoga er velegnet i andet og tredje trimester (16 uger frem), ingen erfaring kraves. Så længe din læge har givet dig det grønne lys for at forblive fysisk aktiv under graviditeten, er Fly Yoga en ideel aktivitet for alle forventende mødre. Husk, det er altid en god ide at tjekke med din læge, inden du begynder at træne under graviditeten.